Pawilon gastronomiczny ELA w zoo w Norymberdze
Ogród zoologiczny w Norymberdze ze swoim rozległym parkiem leśnym, formacjami skalnymi z czerwonego piaskowca, stuletnimi drzewami oraz idyllicznymi łąkami i stawami należy do najpiękniejszych obiektów tego typu w Europie. Mimo że oglądanie koziorożców, lwów, tygrysów i niedźwiedzi polarnych w tej pięknej scenerii jest naprawdę emocjonujące, zwiedzającym wreszcie przyjdzie ochota na małe co nieco. Z myślą o nich Matthias Stielfried prowadzi w zoo lokal gastronomiczny o nazwie „Grüne Oase”. Od początku 2019 r. sprzedaje napoje, lody i pizzę w pawilonie handlowym ELA.
Rozwiązanie ELA składa się z dwóch fabrycznie nowych 20-stopowych kontenerów premium ELA i jednego również nowego 10-stopowego kontenera premium ELA. Na 45 metrach kwadratowych znajdują się piece do pizzy, blaty robocze ze stali nierdzewnej, zmywarka, zlewozmywak ze stali chromowo-niklowej i różne półki. „ELA dokładnie uwzględniła moje życzenia, skoordynowała wszystkie plany i dostarczyła wszystko na czas” – mówi właściciel Matthias Stielfried.
Do wydawania posiłków służy duże przesuwne okno z tworzywa sztucznego, które na noc zasłaniane jest roletą zewnętrzną. Klimatyzatory Split mogą służyć zarówno do chłodzenia, jak i ogrzewania. Specyfiką instalacji elektrycznej są bezpieczniki automatyczne do pieców do pizzy.
Nie chcąc, aby jego lokal zakłócał naturalny nastrój ogrodu zoologicznego, Stielfried zamówił fabryczne drewniane poszycie kontenerów od zewnątrz. „Także w ramach tego projektu dostarczyliśmy własnym transportem pomieszczenia modułowe do długookresowego użytkowania, zmontowaliśmy je na miejscu i oddaliśmy klientowi pod klucz” – mówi Harald Denk, kierownik oddziału ELA w Billigheim. Współpraca z klientem była bardzo przyjemna i konstruktywna.
Potrzebujesz więcej miejsca? Zachęcamy do złożenia zapytania o kontener lub poproszenia lokalnego fachowego doradcę o poradę!